Ronald Schröer en Carlonyne Jekosgej Tuithoek winnen 15de Adventurerun

NES (A) - De 34-jarige Ronald Schroer uit Egmond aan de Hoef heeft de halve marathon van de jubilerende Advernturerun op Ameland gewonnen. In de vijftiende editie kwam hij tot een tijd van 1.10.13. Dat Ronald ver verwijderd bleef van het parkoersrecord, dat vorige jaar met 1.06.55 scherp werd gesteld door Dennis Licht, was niet verwonderlijk. De harde wind en ook de koude temperatuur zorgden voor een zware strijd.

Lange tijd bleef een groep van 5 mannen bij elkaar. Pas rond het 12 kilometer punt wisten Ronald Schroer en Dennis Licht de beslissing te forceren. De drie anderen, Ruben Scheurwater (winnaar in 2016), Michiel de Ruiter (tweede in 2017) en Olfert Molenhuis (derde in 2016) moesten uitmaken wie de uiteindelijke nummer drie zou worden.

In het vervolg van de strijd liep Ronald weg bij Dennis Licht en finishte als eerste. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Ruben Scheurwater.

Bij de dames was de strijd minder spannend. Carolyne Jekosgej Tuithoek uit Castricum gaf de winst, die ze van het begin af aan opeiste, niet meer uit handen. Ze finishte nog voor Olfert Molenhuis op de achtste plaats overall in een tijd van 1.16.14.

De strijd om de tweede plaats was spannender en werd uiteindelijk beslist door Jill Schroer, partner van de winnaar bij de mannen, voor Lesley Smith. De tijden van beide dames waren respectievelijk 1.20.15 en 1.20.59.

De 15de editie was al ruim een maand van tevoren ‘uitverkocht’. In totaal kwamen 4600 deelnemers naar het mooie Waddeneiland Ameland.

De 16de Adventurerun staat alweer op de kalender en zal op zaterdag 14 december 2019 plaatsvinden.

De Ameland Adventurerun wordt georganiseerd door Sporteiland de partner in sportbeleving. Naast de Adventurerun organiseert Sporteiland de Cross Duathlon Ameland (offroad run-bike-run), XTERRA Netherlands (crosstriathlon), MTB Ameland (mountainbike evenement) en Tussen Slik en Zand (wandelevenement)

Kijk voor alle uitslagen op https://adventurerun.nl/uitslagen/

Foto’s Anja Brouwer