Volleybalmarathon voor ‘spieren voor spieren’

feanwâlden - In sporthal de Hoantseriid in Feanwâlden is vrijdag een volleybalmarathon gehouden voor ‘spieren voor spieren’, georganiseerd door volleybalvereniging SC Veenwouden. Het werd een sportieve nacht die afgesloten werd met de bekendmaking dat er een bedrag van 2.543 voor de stichting was behaald.

Veertien teams melden zich aan om de hele nacht te volleyballen. Om 21.00 uur was de aftrap en deze werd opgeluisterd door Manon en Reinder Nummerdor. Beide, olympische top volleyballers, die als ambassadeur van de stichting “spieren voor spieren” deze avond willen steunen.

De eerste verrassing voor dit tweetal kwam van de jeugdteams van SC Veenwouden. Via een sponsorloop hebben zij geld opgehaald. Daarom mochten Danique, Davina, Fenna en Judith een cheque met 553,75 overhandigen aan Manon en Reinder. Voor het team dat het meeste geld binnenbracht was er ook een verrassing. Zij werden voor deze nacht extra goed voorbereid, met een warming up door deze olympische spelers. De eer kwam het team met de toepasselijke naam “Thumbs up” toe.

Klokslag half tien gingen de eerste teams van start. Voor de eerste helft van het programma. Halverwege werden er een aantal teams gewisseld van poule en ging het tweede deel van de nacht in. Naarmate de nacht vordert wordt het wat stiller in de teams en wordt het voor sommige spelers moeilijk om niet af en toe even te knipperen met de ogen. Ook zie je zo links en rechts mensen stiekem wat gapen op de tribunes.

Er klonk de hele nacht muziek uit de luidsprekers die café ’t Dûke Lûk beschikbaar stelde. Boorsma Pro Audio stond garant voor de installatie van deze muzikale ondersteuning. Uiteindelijk werd het kwart over zeven. De laatste bal was geslagen en de winnaars zijn bekend.

Winnaars

In poule A heeft het team “gratis bier” gewonnen en in poule B het team “Scoopy” . Natuurlijk streden ze voor de eer maar ze kregen ook een slagroomtaart die als ontbijt werd verorberd.