Dit is Theo Berends, kandidaat wethouder CU

REGIO - In de afgelopen periode is Theo Berends uit Onnen nabij Haren en Groningen als ervaren wethouder voor de ChristenUnie in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân in beeld gekomen.

Theo is momenteel parttime wethouder in de gemeente Eemsmond. Daarnaast is hij nu nog actief als budgetcoach. Hij is ook actief als vrijwilliger, o.a. lid van de kerkenraad, bestuurslid van enkele stichtingen/verenigingen en hij is ook trouwambtenaar.

Theo Berends zegt over zichzelf: 'Ik ben een mensen-mens. Ik geniet er van als ik met anderen mag samenwerken. Ik maak gemakkelijk contact met mensen op alle niveaus. Mensen komen als vanzelf naar mij toe, nemen mij in vertrouwen. Ik wil altijd voorkomen dat mensen persoonlijk beschadigd raken. Besluitvormingsprocessen moeten niet alleen effectief zijn, maar ook zo transparant mogelijk verlopen en alle belanghebbenden meenemen. Het is een doorlopende uitdaging aan die efficiency en openheid te werken.

Ik heb een open houding naar mijn omgeving met een goed gevoel voor de verschillende belangen. Ik krijg er energie van mensen en organisaties mee te helpen en uit te dagen vanuit hun eigen kennis en kracht te opereren en ze daardoor op een hoger denk- en werk-niveau te brengen.

Uitdagingen en problemen houden zich niet aan kantoortijden. Ik kan er op allerlei verwachte én onverwachte momenten zijn, daarbij past geen van-negen-tot-vijf mentaliteit. Resultaatgericht werken en altijd uitgaan van de inhoud. Debatteren moet op de juiste toon. Luisterend naar argumenten, ben ik bereid me te laten overtuigen, maar ik ben ook in staat om anderen te overtuigen.'

Theo Berends heeft de afgelopen tijd het proces van de informatie met meer dan gewone belangstelling gevolgd. De nieuwe raadsfractie van de ChristenUnie is enthousiast over de betrokken kandidaat-wethouder die in 2019 voltijds aan de slag hoopt te gaan. Daarbij realiseert Theo zich dat hij wat minder tijd heeft voor vrijwilligers functies, zodat hij daar voor een deel mee zal stoppen

Hij heeft er zin in vanaf begin januari 2019 voltijds als wethouder in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân aan de slag te gaan in samenwerking met de wethouders van andere coalitiepartijen en de gemeenteraad.