Robert Kleefstra en Andries Spek nieuwe trainers Zwaagwesteinde

de westereen - Zwaagwesteinde heeft per ingang van het volgende seizoen een nieuw trainersduo gevonden voor de hoofdmacht. Robert Kleefstra en Andries Spek zullen gezamenlijk voor de groep gaan staan. Kleefstra wordt aangesteld als hoofdtrainer, Spek zal daarbij assistent-trainer worden.

De technische commissie had enkele weken daarvoor al bekend gemaakt dat in goed onderling overleg met Klaas Zandberg was overeengekomen dat zijn dienstverband na dit seizoen niet zou worden verlengd. Hij heeft overigens in Waskemeer een nieuwe uitdaging gevonden.

Beide trainers zijn geen onbekenden voor de club en hebben o.a. een trainersverleden binnen de jeugdafdeling. Robert Kleefstra heeft daarnaast aan het roer gestaan bij Buitenpost JO19-1, Zwaagwesteinde 2 en is momenteel trainer van Buitenpost 2. Tussendoor is hij ook assistent-trainer geweest bij GAVC 1. Voor hem zal Zwaagwesteinde 1 dan ook zijn debuut worden als hoofdtrainer.

De trainerscarrière van Andries Spek begon zoals gezegd bij diverse jeugdteams binnen Zwaagwesteinde waarna hij naar de buren trok om bij Broeksterwâlden JO19-1 aan de slag te gaan. Vervolgens heeft hij de stap naar VCR gemaakt waar hij drie jaar lang voor de hoofdmacht heeft gestaan. Op dit moment is Spek hoofdtrainer bij VIOD Driesum waar hij na één seizoen weer afscheid zal nemen.