Lyonne van der Galiën kampioen van Friesland

rinsumageast - Lyonne van der Galiën van damclub Rinsumageest is vrijdag in Leeuwarden Fries kampioen dammen bij de Pupillen geworden.

Ze eindigde tijdens de finaleronde op gelijke hoogte van Jacob Noordhuis van OG Drachten. Na een spannende barrage, waarin Lyonne een fraaie Coupe Philipe uithaalde won Lyonne van Jacob. Marije Bouma en Anne-Renske Pijper werden gedeeld vierde en haalden net niet het podium. Bij de welpen hebben Rixt en Thea Talman de finale gehaald. Zij eindigde respectievelijk 9e en 7e.

De finale was gelijktijdig met de eerste ronde van de WK-match dammen tussen Roel Boomstra uit Groningen en Alexander Schwarzman uit Moskou en vond plaats in Fletcher Hotel Paleis het Stadhouderlijk hof te Leeuwarden. O.a. Andries Bakker van Omrop Fryslân, Tjalling van de Bosch (voormalig sterkste man van Nederland), Harm Wiersma de voormalig wereldkampioen dammen en Ebbo de Jong voorzitter van de Koninklijke Nederlandse dambond bevonden zich tussen de vele toeschouwers. De partij tussen Boomstra en Schwarzman eindigde in remise...