Geslaagd snerttoernooi Ropta Boys

Oosternijkerk - Afgelopen zaterdag was het kunstgrasveld van Ropta Boys het middelpunt van het snerttoernooi van de voetbalvereniging.

Snert wordt meestal geassocieerd met kou en winter. Hier was afgelopen zaterdagmorgen- en middag geen sprake van. In de middag werd het nat, maar dit mocht de pret niet drukken. De snert gemaakt door Ronald Lodder, Lolke Bergema en Andrew Tjeerdsma, was zoals altijd, van uitstekende kwaliteit.

De organisatoren Kees Kool, Johannes de Groot, Patrick van der Ploeg, Andries Visser en Douwe Jaap Meinsma hebben vrijdagavond en zaterdagmorgen en middag voor de leden van Ropta Boys een kinderdisco en snerttoernooi georganiseerd. De kinderdisco op vrijdagavond was nieuw binnen de v.v. Ropta Boys. Het werd een groot succes voor de kinderen van JO9, 10, 11, MO 11 en zeker voor herhaling vatbaar.

Op de zaterdagmorgen kwamen de jeugd elf- en zeventallen van JO/MO13 en 15 in actie tijdens het snerttoernooi. Er werd gevoetbald op een klein veld en dan 5 tegen 5 met steeds wisselende spelers in een team. Net als op vrijdagavond bij de disco hadden Kees Kool en Johannes de Groot alles weer piekfijn geregeld. Door het steeds wisselen van teams werden winst, gelijkspel en verlies per persoon bijgehouden.

De eindstand werd: 1 Jelmer Castelein en Pieter Allema, 2 Jan Bandstra, 3 Siebren Dorhout, 4 Jan de Hoop en Roan van der Meulen.

Snerttoernooi senioren

De opkomst voor het snerttoernooi voor JO17 en senioren viel ietwat tegen. Net als bij de jeugd waren er zes wedstrijden met steeds wisselende samenstelling van teams. Het werd een spannende strijd tussen Jan Bekker en Simon Dijkstra die uiteindelijk met één punt verschil in het voordeel van Jan Bekker uitviel met 14 tegen 13 punten. De derde prijs was voor Bas Dijkstra en Gerwin Haaksma.

Met dank aan de kantine vrijwilligsters Grietsje Dijkstra en Tine Torensma werd de gezellige middag voortgezet in kantine De Tredde Helte.