Lifeguards zomer’s onmisbaar op de Wadden

AMELAND - Ook in de komende zomermaanden van 2019 zullen de lifeguards van de KNRM weer paraat zijn op de Friese Waddeneilanden.

Door de prachtige zomer van 2018 was het razend druk op de stranden langs de Noordzee en zorgden de lifeguards voor een veilige strandbewaking voor de badgasten. Vrijwel iedere dag waren de stranden overvol, doordat de zon wekenlang scheen.

Grote incidenten deden zich op de Wadden afgelopen zomer overigens niet voor. De lifeguards verzorgden dagelijkse eerste hulp en kwamen vooral in actie voor mensen met een kwallenbeet of zonnesteek en af en toe raakte er een kind zoek tussen de vele strandtoeristen. De gemeente Ameland wil dat de strandwachten alles bijhouden wat er op het strand gebeurt. Ook tijdens activiteiten en evenementen op het strand hielden de strandwachten een oogje in het zeil.

Nieuwe selectiedagen in maart 2019

Voor het zomerseizoen van 2019 is de KNRM inmiddels weer een online wervingsactie begonnen voor nieuwe strandwachten. Op zondag 10 en 24 maart 2019 staan hiervoor selectiedagen in Zwolle en Amsterdam op het programma. Mensen die komende zomer als lifeguard op de Wadden willen werken, moeten daarvoor een goede conditie hebben en goed kunnen samenwerken.

Tijdens de selectiedagen worden geschikte kandidaten hierop getest. Toekomstige lifeguards moeten binnen 8 minuten 400 meter kunnen zwemmen en ook een hardlooptest van 800 meter is een onderdeel van de selectiedagen.

Op basis van de uitkomst van de selectiedag wordt door de KNRM gekeken of een lifeguard past in het rooster voor het aankomende strandseizoen. De zichtbare aanwezigheid van lifeguards zorgt jaarlijks voor een goed contact met de strandbezoekers, zodat aan hen uitleg gegeven kan worden over de gevaren van de zee.

Meer informatie over de selectiedagen:

https://www.knrm.nl/waar-is-de-knrm/lifeguards