Hendrik Venema wint derde Cross Duathlon Ameland

BUREN - Hendrik Venema uit Heumen heeft zaterdag op Ameland de derde editie van de Cross Duathlon gewonnen in een tijd van 1:56:21. Venema kwam in Buren bij de mannen op de lange afstand als eerste over de eindstreep. De winnaar van vorig jaar Arie de Jong uit Oosterwolde werd tweede (1:57:38) en Patrick Dekkers uit Nuland derde (1:59:56).

Sanne van Paassen uit Vlierden won op de lange afstand bij de vrouwen in een tijd van 2:11:39. Tweede werd Claudia Striekwold uit Eindhoven (2:15:30) en de derde prijs ging naar Femke van Kessel uit Delft (2:17:16).

Ook bij de Amelander junioren waren er zaterdag prijzen te verdelen. Paul Oud uit Buren werd eerste in een tijd van 24:17. De tweede prijs was voor Michel Oud uit Buren (24:29) en als derde kwam Sarah Kienstra uit Nes over de finish in een tijd van 26:25.

Het was volgens woordvoerder Casper van de Kamp nog even spannend of de Cross Duathlon zaterdag door kon gaan. Ameland werd afgelopen week bedekt onder een laag sneeuw. De regen zorgde er in de nacht van vrijdag op zaterdag voor dat de sneeuw verdween.

“Had er zaterdag nog sneeuw gelegen op Ameland, dan hadden we waarschijnlijk niet kunnen starten”, aldus Van de Kamp. De weersomstandigheden waren deze derde editie gunstig voor de Cross Duathlon. Het deelnemersveld lag ook hoger dan vorig jaar. Er deden zaterdag 170 crossers mee en dat waren er 40 deelnemers meer dan in 2018.

De Cross Duathlon op Ameland wint daarmee aan populariteit en de deelnemers komen uit heel Nederland. De organisatie was er zaterdag goed in geslaagd om wederom een prachtig parcours uit te zetten. De Cross Duathlon werd gehouden rondom recreatiepark Klein Vaarwater in Buren. Het parcours ging onder meer over bospaden, het Noordzeestrand en door het Amelander duingebied. Een schitterende setting, waar de deelnemers zichtbaar van genoten. Lopend of op de mountainbike. Alle elementen waren weer aanwezig om er een geslaagde derde editie van te kunnen maken. De Cross Duathlon Ameland is een duursportevenement voor zowel wedstrijdatleten als voor recreanten.

Door de Cross Duathlon dit jaar te verplaatsen naar recreatiepark Klein Vaarwater wilde de organisatie er een nog completer evenement van maken met alle faciliteiten op loopafstand, de start en finish op een mooie locatie en met een uitdagend parcours in de prachtige natuur van Ameland.