Zondagavondzang met Hoogeveense Chr Mannenkoor

kollum - Veel belangstelling zondagavond voor het Hoogeveense Chr Mannenkoor die een optreden gaf in de Oosterkerk in Kollum.

Een concert met samenzang onderleiding van dirigent en pianist Gezinus M.Veldman. Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, telt 125 leden. De organist Jan Kroeske en de dirigent speelden samen een intermezzo, orgel en piano.

Als dirigent is Gezinus M.Veldman verbonden aan het Hoogeveense Christelijk Mannenkoor. Het koor heeft het 55 jarig jubileum al achter de rug maar is nog steeds een koor met een verfrissend veelzijdig repertoire zoals geestelijk muziek,klassiek,opera, operette en Top 2000muziek.

Gezinus M. Veldman studeerde piano bij Pierre Ruhlmann aan het conservatorium te Enschede en volgde improvisatie-lessen bij Louis van Dijk. Hij is actief als solist en begeleider van vele koren en solisten met tal van concerten in binnen- en buitenland en is als zodanig te beluisteren op een groot aantal cd's waaronder enkele solo cd's. Ook werkt hij regelmatig mee aan diverse radio- en televisieopnamen.