Veel animo voor eerste spokentocht Anjum

ANJUM - Zaterdag 2 februari werd er in Anjum voor het eerst een spokentocht gehouden. De organisatie lag in handen van de activiteitencommissie van het mfa de Dobbe. Dit was nog een hele klus, maar gelukkig waren er wel 40 vrijwilligers die hielpen met klussen, de route uitzetten, dingen opbouwen, meedenken en schminken.

Gelukkig bleek dat er veel animo voor was, binnen een mum van tijd waren er 115 opgaven verdeeld over 15 groepen en was opgeven niet meer mogelijk.

De groepen kregen in mfa de Dobbe een verhaal voorgelezen door mevr. Haitsma (een oude vrouw van meer dan 100 jaar) en werden op pad gestuurd om letters te verzamelen in en rondom Anjum. Deze letters vormden samen een naam die moest worden geraden.

De route was een kleine zes kilometer met een pauze tussendoor. Hier kregen ze wat warme chocomel en werden ze in auto’s een eind verderop gedropt.

Het was een hele ervaring voor de groepen, ze moesten kruipen over een brug, door een tunnel, door het donkere bos lopen waar een vliegend spook zat, kregen maden voorgeschoteld, werden achtervolgd door een crossmotor en mannen met kettingzagen, en het laatste spook jaagde hun terug de Dobbe in.

Na de tocht kwamen ook alle spoken in de Dobbe en werd er nog gezellig na gekletst. Een ieder was enthousiast en ook de organisatie en de spoken vonden het een geweldige tocht. Het gegil was overal in Anjum te horen.