Folk van Joint String Friends in Kloosterkapel Sibrandahûs

SIBRANDAHÛS De Leeuwarder formatie Joint String Friends treedt zondagmiddag 10 februari 2019 op in Kloosterkapel Sibrandahûs. Het concert, waarbij de nadruk op Keltische folk ligt, begint om half vier.

Joint String Friends (JSF) wordt gevormd door vier bevriende multi-instrumentalisten uit verschillende generaties. De heren brengen een breed palet aan muzikale stijlen. Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels alsmede Oosteuropese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het muzikale JSF-menu. De ‘Friends’, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, maken ook uitstapjes naar americana en akoestische poprmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.

De groep, die nu tien jaar bestaat, wordt gevormd door Menno Schilstra (zang, gitaar, basgitaar, stompbox, mondharmonica, whistles), Sebastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie), Nico de Koning (viool, altviool, gitaar, basgitaar, mandoline) en Sicko Hoogterp (gitaar, DADGAD gitaar, basgitaar, mandoline, spoons, zang). Joint String Friends werkt momenteel aan haar debuutalbum dat in het voorjaar zal verschijnen.

Voor liefhebbers van akoestische (folk)muziek is het concert van JSF in de Kloosterkapel van Sibrandahûs een must. Kaarten zijn te koop aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie ook www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl