Stichting 754 zoekt theatertalent voor TITUS

Dokkum - Stichting 754 is voor de muziektheaterproductie Titus op zoek naar enthousiaste en talentvolle spelers met zangkwaliteiten. Zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking om mee te doen aan deze bijzondere voorstelling.

Eerder deed de stichting al een oproep voor de kleine Titus. Daar kwamen veel reacties op. Ook voor andere kleine rollen/bijrollen/figurantenrollen worden nog diverse acteurs gezocht. Zo werden bijvoorbeeld Duitse soldaten, een aartsbisschop en studenten gezocht. De repetities, onder leiding van regisseur Bruun Kuijt, beginnen half april. De première vindt plaats op 31 mei. De audities staan gepland op zaterdag 16 februari in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Kandidaten kunnen zich hiervoor opgeven via de website www.titus2019.nl

Inmiddels hebben tientallen vrijwilligers zich aangemeld om te helpen tijdens dit grote evenement in Dokkum. Na de informatieavond in Brouwerij Dockum zijn zij alleen nog maar enthousiaster geworden om onderdeel uit te maken van het ‘Titus-team’. ,,We zoeken nog wel ‘handige handjes’’’, vertelt Annelies van der Meer van de organiserende Stichting 754. ,,Zo hebben we nog behoefte aan mensen die helpen met op- en afbouwen en ook parkeerwachters zijn welkom om te helpen.’’ Deze vrijwilligers kunnen zich aanmelden via 06-20368663 (Annelies van der Meer) of l.vellema@hotmail.com (Linda Vellema).

Het is voor het eerst dat er een professioneel muziektheaterspektakel wordt gehouden over de actieve Friese pater Titus Brandsma (1881-1942). Hij verwierf internationale bekendheid door zijn principiële verzetshouding in de Tweede Wereldoorlog. Het theaterstuk wordt van 31 mei tot en met 10 juni opgevoerd in de Bonifatiuskapel in Dokkum, een unieke locatie die mede ontworpen is door Titus Brandsma zelf.