Expositie regionale kunstenaars in molen Burum

BURUM - Leerling molenaar Tineke Popma exposeerde eind december samen met zo’n tien andere regionale kunstenaars schilderijen in koren- en pelmolen Windlust in Burum. Er was uiteenlopend werk te zien, van landschappen en dieren tot stillevens. Zo kwamen in de herbouwde Windlust kunst en molenaarschap samen.

Tineke Popma uit de Lêste Stuver bij Buitenpost raakte ruim drieënhalf jaar geleden betrokken bij de Burumer molen. ,,Toen zagen we vanuit ons huis de gloed van een brand in Burum. De molen stond in brand! Dat deed mij veel verdriet en dat heb ik verwerkt in het schilderij ‘Vreemd paasvuur in Burum’”, vertelt Tineke Popma. Het schilderij heeft ze later geschonken aan de Stichting Erfgoed Kollumerland, de eigenaar van Windlust, waarna het is verkocht voor de herbouw van de molen.
Inmiddels is Tineke Popma vergevorderd met haar opleiding tot molenaar. Het is voor haar een wens en tegelijk een logische locatie om deze expositie in Windlust te organiseren. De expositie met wel 80 werken is van 28 tot en met 30 december in Burum te bezichtigen in koren- en pelmolen Windlust.
De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.30 uur. De toegang is gratis.