Tresoar zoekt schrijver (m/v) voor verblijf in Macedonië

LEEUWARDEN Voor het literaire uitwisselingsproject Other Words/Oare Wurden is Tresoar op zoek naar een Friese schrijver die de uitdaging aandurft om acht weken lang in Macedonië te wonen en te werken.

Het project Other Words/Oare Wurden is een internationaal literair uitwisselingsproject. Doel is om een netwerk op te bouwen van schrijvers in kleine- en minderheidstalen in Europa. Naast Friesland doen ook Baskenland, Ierland, Slovenië en Macedonië mee aan het project. Er ging al eerder een Friese schrijver naar Macedonië. Ook verbleven er al Friese schrijvers in San Sebastián (Baskenland), Belmullet (Ierland) en Maribor (Slovenië) en verwelkomde Leeuwarden zeven buitenlandse schrijvers.

Vandaag start de selectieprocedure voor het volgende verblijf: een Friese auteur mag vanaf september 2018 acht weken naar Macedonië om inspiratie op te doen, te (net)werken, en deel te nemen aan culturele activiteiten. Hij of zij doet hiervan verslag in blogs. Voor deze uitdagende klus is Tresoar op zoek naar een schrijver of schrijfster met een goed plan, de nodige ervaring in de literaire wereld en een gezonde dosis lef. Het verblijf moet resulteren in een literair werk van maximaal 5000 woorden, in het Fries. Dit werk wordt vertaald in vijf talen voor publicatie op de website van Oare Wurden/Other Words en in een boekwerk.

Tot 24 augustus is er de mogelijkheid om een voorstel in te dienen. De schrijver (m/v) van het beste voorstel vertrekt half september naar Macedonië. Voor onderdak wordt gezorgd, en er is een honorarium en vergoeding van verblijfs- en reiskosten beschikbaar.

Meer informatie over Other Words/Oare Wurden is te vinden op www.oarewurden.frl.