Grote belangstelling voor festiviteiten tienjarig ZwemCentrum Kollum

KOLLUM -  Op 28 december 2005 werd aan de Willem Lodewijkstraat ZwemCentrum Kollum geopend. Het feit dat dit precies tien jaar geleden is, was reden genoeg voor Hans Pantjes om samen met zijn medewerkers een hele dag aandacht te schenken aan het tienjarig jubileum.

De aftrap was maandagmorgen met een feestelijke bijeenkomst van bezoekers, die deel uit maken van de vele doelgroepen die gebruik maken van het ZwemCentrum. Een ongedwongen bijeenkomst waarin, onder het genot van een kopje koffie, gelegenheid was om herinneringen op te halen of vooruit te kijken. In de middaguren was het de beurt aan de jeugd om dit jubileum extra luister bij te zetten door middel van een kleurwedstrijd en spelletjes in de huiskamer van het ZwemCentrum. Aan de kleurwedstrijd waren prijzen verbonden en de allermooiste kleurplaat kwam van Gerrit Roorda uit Dokkum.
Prijswinnaars waren er ook bij het raden van het aantal liters water wat in de 'magische bol' zat. Dat bleek 49,5 liter te zijn en er waren niet minder dan zes winnaars, die er een halve liter naast zaten. R. van der Veen uit Kollum, Harm Kok uit Surhuisterveen, Martha Bijlstra uit Kollum, IJbeltje van der Veen uit Kollum, Dirk Jan Veenstra uit Kollum en T. Sienot uit Wehe den Hoorn waren de gelukkige winnaars.
Aan het einde van de middag was het voor de bedrijven, instanties  en anderen die nauw betrokken waren bij de realisatie van het ZwemCentrum mogelijk om hun felicitaties over te brengen. Hiervan werd uitgebreid gebruik gemaakt. Onder de genodigden wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a., die de felicitaties overbracht. Boerema concludeerde in zijn toespraak dat het ZwemCentrum een belangrijke plaats inneemt in het voorzieningenaanbod in Kollum, vooral ook in het kader van Kollum Watersportdorp.
De wethouder gebruikte in zijn toespraak een aantal trefwoorden. Lef, om te beginnen met een ZwemCentrum zonder een cent subsidie, visie, om een Zwemcentrum te realiseren dat anders dan andere is en doorzettingsvermogen omdat niet alles in die tien jaren over rozen is gegaan. Dat het ZwemCentrum ook landelijk in beeld is, komt tot uiting doordat het in 2012 Zwembad van het jaar wordt. Tweemaal eindigde het bad op de tweede plaats. ,,Een prestatie van formaat dankzij de inzet van directie en de teamgeest van het personeel", aldus wethouder Jelle Boerema.
Foto’s Sake Beerstra