Uitwaaien tijdens WoesteLand Winterkamp Schiermonnikoog

SCHIERMONNIKOOG -  In Kaab Kobbeduinen op Schiermonnikoog helpen jongeren overdag met natuurbeheer en ’s avonds is er een avondprogramma met allerlei leuke activiteiten. Er is dus tijd genoeg om lekker uit te waaien en bij te komen van alle feestdagen tijdens het WoesteLand Winterkamp van 27 december tot en met 2 januari voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar.

Tijdens het kamp slapen jongeren in een kampeerboerderij op het rustige en ruime Schiermonnikoog. Ze kunnen zelf kiezen hoeveel dagen ze komen, als ze zich maar wel van tevoren op geven. Gezamenlijk gaan de deelnemers aan de slag om de natuur een handje te helpen, door bijvoorbeeld bomen en struiken te zagen in de duinen zodat bijzondere planten de ruimte krijgen. Ook gaan ze een dag jutten op het strand. Niet alleen werken in de natuur is belangrijk, ook is er ruimte om samen te relaxen en tijdens het avondprogramma kampgenoten beter te leren kennen.
Het WoesteLand kamp wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers. De begeleiders zijn jong en zijn vaak zelf ook mee geweest als deelnemer. Alle begeleiders hebben trainingen gevolgd en zijn ervaren in het begeleiden van natuur- en cultuuractiviteiten voor groepen jongeren.
WoesteLand is de jongerenafdeling van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ieder jaar organiseert WoesteLand diverse jongerenvakanties in Nederland en het buitenland, midden in de natuur, waarbij altijd een steentje wordt bijgedragen aan het behoud van het gebied. Bijvoorbeeld door de boswachter te helpen met beheerwerkzaamheden. Want net als IVN, werkt ook WoesteLand aan een duurzame samenleving door mensen zelf de natuur te laten beleven. Daarnaast is er bij WoesteLand vooral heel veel ruimte voor plezier, gezelligheid en het maken van nieuwe vrienden met dezelfde interesses.
Meer informatie en aanmelden op www.woesteland.nl.