Leerlingen Dockinga College veilen schilderijen bij MOOIwerk Dokkum voor goede doel

DOKKUM - Speciaal voor Edukans organiseert klas 3 Havo/Vwo van het Dockinga College een verkoopexpositie van unieke schilderijen bij MOOIwerk in de Hoogstraat 30 te Dokkum. De opening van deze tentoonstelling  door Dhr. R. Couzijn, directeur Havo/Vwo van Dockinga College, zal op  2 december om 15.30 uur plaatsvinden. Op 11 december  om 18.30 zullen de schilderijen geveild worden op dezelfde locatie.

Zo’n vier weken lang zijn de leerlingen bezig geweest met het maken van de werkstukken onder leiding van drie docenten van het vak beeldende vorming. Om meer variatie in de expo te krijgen, is er op diverse manieren gewerkt. Een aantal leerlingen hebben geschilderd op doek. Zij  lieten zich inspireren door schilderstijlen van bekende schilders en voegden hier een eigen figuratief element aan toe.
De andere werkstukken zijn op een originele manier in elkaar gezet door de leerlingen. Ze hebben een wandobject gemaakt door middel van assemblage. Het ging hierbij om het maken van een ruimtelijke voorstelling, geïnspireerd op het landschap. Leerlingen hebben gebruik gemaakt van allerlei materialen zoals hout, papier-maché, stof en schilderdoek.
Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat na ongeveer één week exposeren, de schilderijen worden geveild voor het goede doel: Edukans. Dit is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. De veiling vindt op 11 december om 18.30 uur plaats. Bij deze veiling is iedereen welkom. Tot de veiling zijn de schilderijen te bezichtigen van dinsdag tot zaterdag
10.00 uur tot 17.00 uur bij MOOIwerk aan de Hoogstraat 30 in Dokkum.