Orgelconcert door jonge orgelvirtuoos in Ferwert

FERWERT - Op vrijdag 1 februari 2019 wordt er vanaf 20.00 uur in de Martinuskerk te Ferwert een orgelconcert gegeven door organist Hugo van der Meij. Hij is een virtuoos op het orgel en wil de concertbezoekers een muzikale verrassing bezorgen.

Hugo van der Meij (1992) zat al op zeer jonge leeftijd veel achter de piano. Na een jaar algemene muzikale vorming begon hij als 7-jarige pianolessen te volgen op de plaatselijke muziekschool. Aansluitend volgde hij privéles van Peter Bontje. Inmiddels was hij op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag uitgenodigd om te komen voorspelen, er werd een absoluut gehoor geconstateerd. Elke dag was hij achter de piano te vinden. De eerste uitnodigingen voor bruiloften etc. kwamen binnen en in die tijd kwam er ook steeds meer interesse voor het orgel. Hij was zestien toen hij orgelles ging nemen bij Sjaak van Duijn op het orgel van de Oude kerk in Katwijk. Vooral improviseren bleek een sterke kant te zijn. In die tijd ontmoette hij Hendrik van Veen en hun samenspel bleek een succes! Verschillende keren heeft Hugo meegewerkt aan een concert van de organist Andre Knevel en Liselotte Rokyta (panfluit). Hugo is organist in kerken te Rijnsburg, Katwijk en Scheveningen.

Ook begeleidt hij koren, zoals het Katwijks familiekoor Ichtus, Soli Deo Gloria te Alphen en Urker mannenkoor Eneas.

Hugo is dirigent van Chr. Katwijks jongerenkoor Dei Gratia, gem. koor Laudate Deo te Scheveningen, kinderkoor Jedid-Jah te Scheveningen en Chr. Mannenkoor David te Lisse. Daarnaast geeft hij orgelconcerten, zowel samen met andere organisten als solo. Hij heeft diverse cd’s opgenomen in verschillende kerken.

Dit concert begint om 20.00 uur. Toegang € 10 – tot 12 jr. € 5. Verdere informatie: www.zingenenzo.com