Opening huiskamer 'de Oanrin' in Meckama State

KOLLUM - Tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar familie, medewerkers en andere bewoners bij zijn uitgenodigd, werd dinsdag de nieuwe  huiskamer in Meckama State in Kollum officieel geopend. Een heerlijke high tea met lekkere hapjes maakt de opening compleet.

In Meckamastate was er al langere tijd  behoefte aan nog een huiskamer voor bewoners van de afdelingen Sippe en Lucia, die meer zorg nodig hebben. Daarnaast is deze huiskamer voor nieuwe bewoners zeer belangrijk, omdat bewoners die naar Meckama State verhuizen de structuur en het samen de dag doorbrengen vaak nodig hebben. Er is binnen Meckama State gekeken naar een geschikte ruimte en dat is de huiskamer 'de Oanrin' geworden. Er zijn binnen Meckama State al huiskamers op de afdeling Hessel waar somatische zorg geboden wordt. De huiskamers zijn huiselijk en gezellig ingericht en de bewoners kunnen hier hun dag doorbrengen.
Hoe ziet een dag op de huiskamer eruit? De bewoners staan ’s ochtends in alle rust op. Rond een uur of 10.00 gaan de bewoners naar de huiskamer. Daar kunnen ze gezamenlijk koffie met elkaar drinken. Daarna is er wat tijd voor een activiteit, bijvoorbeeld de krant of een boek voorlezen. Om 12.00 uur wordt er gezamenlijk warm gegeten en de ervaring leert dat de bewoners dan beter eten. Maar er worden ook gemakkelijker contacten gelegd. Na het eten gaan de bewoners weer naar hun appartement om even te rusten. Om 15.30 uur keren ze dan weer terug voor een kopje thee of koffie en nog een activiteit. Brood eten doen ze ook met elkaar met af en toe een lekker soepje of een knakworstje.