Geslaagd snertdamtoernooi Nieuwe Noorder Dambond Munnekezijl

MUNNIKEZIJL -  Het traditionele 'snertdamtoernooi' van de Nieuwe Noorden Dambond (NNDB) werd afgelopen zaterdag 19 december voor de tweede keer in Munnekezijl gehouden.

Voorafgaand aan het toernooi sprak voorzitter Feiko Stoppels in zijn voorwoord over dat het aantal deelnemers dit jaar iets tegenviel doordat er op landelijk niveau wedstrijden stonden gepland. Verder wenste de voorzitter iedereen veel succes voor de damdag. Daarna gaf hij het woord aan wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland, die de opening verzorgde en zich lovend over het toernooi uitsprak. Vervolgens gaf de wethouder de meegekomen Kerstman opdracht om de openingszet tegen de voorzitter van de Nieuwe Noorder Dambond te doen waardoor het toernooi werd geopend.
Er werd gespeeld in de hoofdklasse (twee groepen), 1e klasse (twee groepen) en de 2e klasse (drie groepen). De prijzen bestonden uit grote vleesprijzen. De winnaars in de hoofklasse waren: Bert Honderd en Rene Wijpkema. Voor de 1e klas waren dat Fenno Werkman en Geert Greven en voor de 2e klas Johannes van der Meulen, Piet Wiersma en Anco Sterenberg.
Ook voor de beste winnaars van de hoofd, 1e en 2e klasse waren er mooie vleespakketten. De besten van de hoofdklasse waren Bert Honderd en Rene Wijpkema met 7,5 punt. Van de 1e klas was dat Fenno Werkman met 9 punten en de besten van de 2e klas waren Johannes van der Meulen en Piet Wiersma, beide ook met 9 punten.
Het snertdamtoernooi zal volgend jaar opnieuw in Munnekezijl worden gehouden.