Grote Christmas Bootcamp voor goede doel bij Palestra

DOKKUM - In maar liefst dertien steden tegelijkertijd, waaronder Dokkum, start op zaterdag 26 december een speciale bootcamptraining met en voor vluchtelingen. Het initiatief voor deze Christmas Bootcamp komt van Stichting Doneer je Deken en de sportbrancheorganisatie Fit!Vak.

,,Sport zorgt voor verbroedering, saamhorigheid en onderling respect. En dat kan Nederland momenteel wel een beetje gebruiken.” aldus Tom Pieper, een van de oprichters van Stichting Doneer je Deken, over de sportactie. ,,We willen heel Nederland op Tweede Kerstdag letterlijk in beweging brengen.”
Dokkum is een van de steden waar op Tweede Kerstdag een Christmas Bootcamp plaatsvindt. De training wordt verzorgd door Palestra wellness & fitness centrum en start die dag om 10.30 uur bij het sportcentrum op de Hogedijken. Deelnemen aan de Christmas Bootcamp kost €10,00. De opbrengt van de actie komt ten goede aan toekomstige projecten van de stichting. Aanmelden voor de training kan via de website www.doneerjedeken.nl.
In samenwerking met de lokale COA worden ook vluchtelingen uitgenodigd mee te doen aan de sportactie. ,,Kerst is een moment waarop je samen komt met familie en vrienden en leuke dingen onderneemt. Dat warme Kerstgevoel willen we ook geven aan vluchtelingen, die veelal hun familie en vrienden hebben moeten achterlaten”, vertelt Simone van den Akker van Stichting Doneer je Deken. ,,Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid in contact te komen met plaatselijke bewoners. Een eerste stap naar integratie.”
Stichting Doneer je Deken zet zich in om de situatie van vluchtelingen in Europa te verbeteren. Afgelopen zomer wierf de stichting bekendheid met een actie op Lowlands, waar de initiatiefnemers achtergelaten kampeerspullen verzamelden voor het vluchtelingenkamp in Calais. De jutactie mondde uit in een landelijke inzamelactie, wat resulteerde in een loods vol dekens, kleding en andere producten waar vluchtelingen in Europa behoefte aan hebben.