Gouden speld voor Dirk Bijlstra tijdens kerstconcert

WESTERGEEST - Tijdens het kerstconcert in de kerk te Westergeest kreeg Dirk Bijlstra zondagavond een gouden speld en bijbehorende oorkonde van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslan) uitgereikt door loco-burgemeester Jelle Boerema.

Dirk Bijlstra is dit jaar vijftig jaar lid van Brassband de Bazuin en tevens twintig jaar voorzitter van de muziekvereniging.
Tijdens het Kerstconcert werden prachtige liederen ten gehore gebracht door de Brassband en door de jeugdleden. Ook Jellie Hania, sinds september dit jaar lid, speelde al een prachtig liedje op haar cornet.
In de pauze werd aandacht gevraagd voor iets bijzonders. Marcel Dijkstra, ook lid van de Brassband, kreeg het woord en vroeg Dirk Bijlstra naar voren te komen. Dirk Bijlstra werd in het zonnetje gezet, omdat hij dit jaar al vijftig jaar lid is van Brassband De Bazuin. Dirk bespeelt de cornet en heeft zijn vaste plek in de Brassband.
Daarna kreeg loco-burgemeester Jelle Boerema het woord. Boerema vertelde, dat Burgemeester Bilker helaas verhinderd was, maar dat hij het graag over wilde nemen. Het is inderdaad een bijzondere gebeurtenis, vijftig jaar lid van deze muziekvereniging. Een halve eeuw lid is uitzonderlijk en zie je tegenwoordig steeds minder. Muziekverenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en aan een sociaal cultureel dorpsleven en daarom is het geweldig dat er mensen zijn zoals Dirk Bijlstra, die zich wel voor lange tijd willen binden. Hij is een drager en verbindende kracht  van de vereniging.
Dirk Bijlstra kreeg de gouden speld van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslan) voor vijftig jaar muzikant. Op de speld staat een Fries pompeblêd en de muzieksleutel G. Tevens ontvangt hij de bijbehorende oorkonde. Namens de Brassband overhandigde Marcel Dijkstra nog een prachtige bos bloemen. Daarna was er voor alle aanwezigen warme chocolademelk en een kerstkrans.
Nadat iedereen zijn plek weer had ingenomen in de kerk kreeg het Kerstconcert zijn vervolg.