Lauwers Fanfare winnaar Van Wieren & Vellinga Muziekfestival

ANJUM - Afgelopen zaterdagavond vond in MFA De Dobbe te Anjum het jaarlijkse Van Wieren & Vellinga Muziekfestival plaats. Het was de 69e editie van het festival van de Chr. Federatie van Muziekverenigingen Dongeradeel-Oost.

Aan het begin van de avond werd stilgestaan bij het overlijden van Cor Hoekstra. Als muziekdocent heeft hij veel betekend voor de korpsen. Vele muzikanten hebben les van hem gehad. Lauwers Fanfare van Ee/Engwierum speelde ter nagedachtenis ‘Nader mijn God tot U’, een geliefd lied van Cor.

Vijf korpsen gingen de strijd aan: Halleluja Anjum, Oranje Dokkum, Lauwers Fanfare Ee/Engwierum, Advendo Morra-Lioessens en UDI Oosternijkerk.

Het Jeugdorkest van Opus3 verzorgde een flitsend gastoptreden.

De korpsen speelden een koraal, een ‘groot werk’ en een mars. Het koraal en het grote werk werden beoordeeld door de juryleden Jappie Kuipers en Bienze IJlstra. Aan het spelen van het koraal is een prijs verbonden, beschikbaar gesteld en te besteden bij Muziekhandel Van der Zwaag. Met de uitvoering van ‘Mid all trafic’ werd UDI winnaar van deze prijs. Lauwers Fanfare deed goede zaken met de uitvoering van ‘West Side Story’. Deze fanfare werd door de jury uitgeroepen tot winnaar van het festival en mocht de felbegeerde bokaal in ontvangst nemen.