Pannakoning toont trucs aan Amelander jeugd

NES (a) -Scoren bij Easy Man. Het lukte verscheidene Amelander schoolkinderen. Maar het uitdelen van panna’s was toch echt voorbehouden aan de tweevoudig wereldkampioen pannavoetbal, die in werkelijkheid Jeand Doest heet.

Hij was woensdag op Ameland in het kader van de actie ‘Jongeren op gezond gewicht’. Het plein van de Burgemeester Waldaschool te Nes was omgetoverd tot een waar voetbalpark. Zo was er onder andere een gigantisch opblaasbaar dartbord waar je je precisie kon testen, was er een snelheidsparcours waar je je dribbel kon verbeteren en was de nieuwste voetbalinnovatie met de naam ICON Q ook aanwezig.

Maar de meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de panna-arena, waar Easy Man het opnam tegen de scholieren en enkele leerkrachten. De oh’s en ah’s klonken bij elke truc die de balgoochelaar uit zijn hoge hoed toverde.

Voor buurtcoach Martine Kienstra was het een hernieuwde kennismaking met Easy Man. Ze troffen elkaar vorig jaar mei op de finale van het schoolvoetbalkampioenschap in Zeist, waaraan de Kardinaal de Jongschool uit Nes meedeed. Easy Man was daar een van de topattracties.

Sneu voor de sportcoach dat ze de start moest missen vanwege een plotseling bezoek aan de tandarts. Daardoor miste ze de openingswoorden van haar collega Esther Renes en sportwethouder Ellen Bruins Slot, die samen met Easy Man het openingspotje tegen twee leerlingen speelde.