Grote stappen in bouwproces

Feanwâlden/hurdegaryp De fiets- en voetgangerstunnel bij de Goddeloaze Singel tussen Feanwâlden en Kuikhorne wordt donderdag 21 februari door bouwbedrijf Heijmans onder het spoor op zijn plaats geschoven. Dit staat gepland tussen vier en zeven uur ‘s ochtends. Belangstellenden kunnen vanaf het fietspad meekijken.

Van woensdagnacht 20 februari tot maandagochtend 25 februari werkt ProRail ook aan het spoor bij Hurdegaryp. Ook hier wordt op 21 februari het tunneldeel ingeschoven. De werkzaamheden starten de dag voor het inschuiven met het verwijderen van de sporen. Nadat het spoor is verwijderd, wordt de spoorbaan ontgraven waardoor er ruimte ontstaat om het tunneldeel in te schuiven. Nadat dit deel op zijn plek geschoven is, wordt het spoor weer teruggebouwd. Na deze bouwfase rijdt het treinverkeer er overheen en start het afwerken van de tunnels zelf. Daarna kunnen voetgangers, fietsers en/of autoverkeer de onderdoorgang gaan gebruiken. Voor Feanwâlden zal dit omstreeks juli zijn, bij Hurdegaryp ergens tussen juli en oktober.

Kom kijken

Het daadwerkelijke inschuiven is een hele gebeurtenis. Donderdagmiddag wordt omstreeks 13.00 uur in Hurdegaryp begonnen en het karwei duurt tot in de avond. Om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven om te komen kijken, komt er een uitkijkpunt. Deze komt op het uiteinde van de parkeerplaats bij het station. Ook kunnen de werkzaamheden bekeken worden via de livestream op www.prorail.nl/esgl

Op maandag 25 februari zullen de treinen weer conform de dienstregeling rijden. Arriva zet tussentijds bussen in tussen Leeuwarden en Buitenpost.