Kollumerzwaag naar finale Slimste Dorp van Friesland

Triemen - In verenigingsgebouw ‘De Bazuin’ in Triemen heeft het team van Kollumerzwaag zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van het Slimste Dorp van Friesland op 5 april in Ureterp.

Ze versloegen de tegenstanders Reitsum, Raard, Triemen, Harkema en Surhuizum over acht quizrondes. Het team van Kollumerzwaag, de Hynstestrûpers, bestaat uit Siebren de Boer, Harm Weistra, Mark de Boer, Bokke Dijkstra en Jan Peter Strietman.

Raard werd derde met 50 punten, Reitsum tweede met 51,5 punten en Kollumerzwaag 62,5 punten. Vierde werd Surhuizum met 48,5 punten, vijfde werd Triemen met 45 punten en Harkema eindigde als laatste met 38 punten.

De quiz werd gespeeld in 8 rondes op kundige wijze geleid door W. van der Veen. Bij iedere vraag zag men de deelnemers vol vuur en op zachte toon met elkaar overleggen waarna een antwoord werd opgeschreven. Na iedere ronde werden de antwoorden door de jury verzameld. Na de eerste 4 ronden werd de tussenstand bekend gemaakt. Kollumerzwaag stond toen bovenaan en heeft die toppositie niet meer losgelaten. Meteen na afloop van de quiz werden alle teams door het Plaatselijk Belang Triemen bedankt voor hun deelname en ontvingen een kleine attentie. Voor de nummer 1 tot met 3 waren er kleine prijzen.

Finale

Kollumerzwaag zal het op 5 april in Ureterp opnemen tegen de andere winnaars van de regiofinales van het Slimste Dorp van Friesland. Vrijdag 15 februari kwalificeerde Ureterp zich als eerste finalist, en daar is nu dus Kollumerzwaag bijgekomen.

Foto’s Jantsje Wiersma