Bollingwier winnaar regioronde Slimste Dorp

Ternaard - Bollingwier heeft zaterdag de provinciale finale van ‘Het Slimste dorp van Nederland’ bereikt, In een spannende strijd met Brantgum, Blija, Nij Altoenae, Nes en Ternaard versloegen zij de concurrentie met 48,5 punt. En mogen zij door naar de provinciale finale op 5 april in Ureterp.

Zaterdagavond kwamen de teams van Krekt niet uit Nij Altoenae, Brantgum, Janke’s Angels uit Blija, De Bollingbosen uit Bollingwier, De Doppers uit Ternaard en De Hocht uit Nes gingen zaterdagavond de strijd aan in de regioronde van het slimste dorp in dorpshuis Tunawerth in Ternaard. Quizmaster Peter Sannes heette iedereen welkom en wenste de teams veel succes met de vragenrondes. Verdeelt over 8 rondes kwamen vragen over; algemene kennis, plaatsjes ronde, wereld, Friesland, Sport en Spel, Muziek, Media en nogmaals algemene kennis.

De tussenstanden na ronde 4 en ronde 6 gaven geen grote verschuivingen zodat de spanning flink op liep richting het einde van de avond. Elk team had zich voor deze avond op hun eigen wijze voorbereid, vragen van toen en nu alles kwam aan bod en dat gaf hier en daar nog al wat fronsende gezichten en verbaasde blikken. Het werd muisstil in het dorpshuis toen door de quizmaster de uitslag bekend werd gemaakt.

De zesde plek werd ingenomen door De Hocht uit Nes 28.5 pnt, Brantgum werd vijfde 34 pnt, De vierde plaats werd veroverd door Janke’s Angels uit Blija 35 pnt, derde werd Ternaard met team De Doppers 38 pnt, tweede werd Krekt niet uit Nij Altoenae 43.5 pnt. en de winnaar was team De Bollingbosen uit Bollingwier 48 pnt.

Zij mogen zich vrijdag 5 april melden in Ureterp voor de Provinciale finale.

Foto’s Bote Sape Schoorstra