Toneel Damwâld: ‘De erfenis fan muoike Bella’

Damwâld - De jaarlijkse toneelvoorstellingen van toneelvereniging ‘Hjir binne we dan’ zijn op zaterdag 23 februari en op zaterdag 2 maart. Dit jaar weer een klucht, die overgezet is door Gurbe Dijkstra. En met deze klucht wordt het weer ouderwets gezellig. Immers enkele leden van voorheen spelen weer mee. De hoofdrollen zijn voor Jasper Huizinga en Martijn van der Veen. Verder spelen mee Anita Ruygh, Jelly van der Leij, Simkje en Andries Visser, Durkje Arjaans, Anneke van der Ploeg en Marli Hopman. De regie is in vertrouwde handen van Dooitze Nauta. Na afloop van beide toneelavonden is er muziek van de Bonifaciusband. Zij spelen onder andere muziek van de Rolling Stones en The Beatles.

De erfenis

Een kleine samenvatting van het toneelstuk: De tante van Albert en Berend is overleden. Hun band met tante Bella was niet sterk. Maar nu wacht wel een erfenis. De erfenis bestaat uit een in verval geraakte beauty salon. Een paar kwastjes verf en een kleine verbouwing doen wonderen denken Berend en Albert. Een goed plan? De salon moet wel doordraaien. En er is nog personeel. Bovendien zijn de klanten niet de gemakkelijkste mensen. En het grootste probleem is of de broers wel de enigste erfgenamen zijn? Problemen dus te over voor een gezellig en humorvol toneelavondje. Er valt veel te lachen.

De kaarten voor beide voorstellingen zijn te koop bij Primera in het winkelcentrum in Damwâld. Ook kunnen er kaarten online gekocht worden via http://www.dekruisweg.nl