Uitdaging voor Dokkumer rallyrijders

Dokkum - De startnummers liggen klaar voor twee Dokkumer teams die de uitdaging aangaan om de Cold Classic Experience mee te rijden die op zondag 3 maart begint voor een avontuurlijke rit door Noorwegen. De twee teams- die rijden in klassieke Renaults 4-zijn samengesteld uit de broers Nolke en Bert Kuipers samen met Hein Pieter Groeneveld en Piebe van der Hoek.

Het ís meer dan een uitdaging want de twee Dokkumer teams gaan voor een goed doel rijden, een doel wat in onze regio nog niet veel bekendheid heeft, het gaat namelijk bij ‘Support Fryslan’ om hulp en steun aan kwetsbare kinderen die behoefte hebben aan extra aandacht. Support Fryslan wil het mogelijk maken dat sociaal zwakke of eenzame kinderen een maatje krijgen, zodat ze zelfredzamer worden. Men denkt ook aan groepsactiviteiten om ze zelfverzekerder te maken zodat ze ook kunnen deelnemen aan activiteiten.

Deze rally gaat niet direct om snelheid, de Renaults zijn op leeftijd maar wel om creativiteit en avontuur, en natuurlijk het uiteindelijke doel om aandacht te vragen voor het goede doel.