Lichtpunt lanceert de Rode Loper

KOLLUMERZWAAG - Zaterdag was in Kollumerzwaag in de Lichtpuntloods een grote verkoping, waar weer veel bezoekers op af kwamen. Twee keer per jaar houdt men een extra grote verkoping. Deze keer was er een rode loper uitgelegd. Het publiek stond rondom de catwalk, waar 20 personen de producten van vrijwel alle afdelingen lieten zien, van kinderwagen, wortelkleden, kraantjeskannen, rollator, lampenkappen tot bruidsjurken. En nog veel meer. Deze producten waren na afloop te koop.

Ook de lekkere hapjes, snert, patat eten en gezellig met elkaar koffiedrinken ontbraken niet. Gelet op de grote drukte al in de ochtend, verwacht de heer F. Kooistra, coördinator van het Lichtpunt, dat er ook deze dag wel zo’n drie á vierduizend bezoekers verwacht kunnen worden.

Met ruim 4.300 m2 vloeroppervlak is de Lichtpuntloods één van de grootste kringloopwinkels van Noord-Nederland. Het Lichtpunt verkoopt uitsluitend 1e klas 2e hands goederen! Er zijn in totaal 14 afdelingen en het assortiment is zeer ruim. In de Lichtpuntloods zijn ongeveer 120 personen vrijwillig aan het werk.

De opbrengsten uit de Lichtpuntloods komen geheel ten goede aan de Opvangboerderij van Lichtpunt, eveneens gevestigd in Kollumerzwaag. Hier worden mensen opgevangen die tussen wal en schip zijn geraakt, veelal ten gevolge van psychosociale problemen. Lichtpunt begeleidt en ondersteunt deze mensen. Dit gebeurt door een team van professionele beroepskrachten, ondersteund door mentoren en 80 vrijwilligers.