Jubileumconcert Kloosterkapel Sibrandahûs met Piter Wilkens

SIBRANDAHÛS – In het zilveren jubileumseizoen van Kloosterkapel Sibrandahûs staan naast nieuwe acts ook diverse oudgedienden op het programma. Daarbij mag de naam van Piter Wilkens uiteraard niet ontbreken. Op zondagmiddag 3 maart vanaf half vier treedt de bekendste singer-songwriter van Fryslân solo op in het ‘smûke’ kerkje.

Tijdens het concert gaat Jankobus Seunnenga, de pas benoemde dichter van de gemeente Noard-East Fryslân uit Raard, een gedicht voordragen dat speciaal door hem is gemaakt in verband met het 25-jarige jubileum van de Kloosterkapel.

In 1994 werd onder de vleugels van de Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT), eigenaar van het monument, de Plaatselijke Commissie Sibrandahûs opgericht, die belast is met het organiseren van (culturele) activiteiten in en rondom het kerkje. Bij die gelegenheid werd toen ook de naam Kloosterkapel geïntroduceerd.

Piter Wilkens heeft in de afgelopen 25 jaar al diverse malen in de Kloosterkapel gestaan, helemaal in z’n eentje dan wel met andere muzikanten. Hij heeft een warme band met ‘Sibrandahûs’ en de SAFT opgebouwd. Denk ook aan de concertserie Libbene Stiennen, de muziekvoorstelling uit 2015 ter gelegenheid van het toen 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Piter gaat één van de nummers, 'Bim, Bam, Brûns', mogelijk een speciale tint geven door een couplet extra toe te voegen als ode aan 25 jaar Kloosterkapel.

Het concert in Sibrandahûs begint ’s middags om 15.30 uur. Kaarten à €7,50 zijn te koop aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie ook www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl