Lezing ‘Fossielvrij op wereldreis’

Burdaard - De Burdaarder Peter Hoefnagels geeft zondagmiddag 17 maart een lezing getiteld ‘Fossielvrij op wereldreis’ in MFC Het Spectrum te Burdaard.

Hij voer met z’n zeiljacht de ‘Ya’ in 2016-2018 fossielvrij de wereld rond, dus zonder diesel, benzine, gas, welke brandstof dan ook. Het is de eerste fossielvrije ronde om de wereld door een jacht. Duurzaam jacht de ‘Ya’ is een voorbeeldjacht. Zij is een modern zeiljacht van 10 meter lang, voorzien van zonnepanelen, een windmolentje en schroeven die stroom leveren onder het zeilen. Alle voorzieningen zijn gewoon te koop in de winkel. Peter zal daar in zijn lezing over vertellen. Natuurlijk vertelt Peter ook verhalen over de tocht zelf.

Over de moeilijkheden die je tegenkomt als je duurzaam vaart, en het plezier om op een eilandje aan te komen en muziek te maken met de plaatselijke ukelelebouwer. Op elk traject voeren er telkens andere gasten mee. Dat is betaalbaar, want door de ruime sponsoring is de bouw van dit -nu nog bijzondere- schip betaalbaar gebleven.

De lezing begint om 14.00 uur. Kaartverkoop aan de balie of online te koop via MG Tickets.