Turners GVV naar districtsfinale

Feanwâlden - Zaterdag werd in Lemmer de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor niveau 21 tot en met 17. Voor GVV Feanwâlden deden er negentien jongens aan deze wedstrijd mee.

De turners konden zich plaatsten voor de districtsfinale en de Noordelijke toestelfinale. Ook maakten zij deze wedstrijd kans op de Friese titels. Bij instap niveau 18 deden Silvijn de Jong en Rody de Jong (Noardburgum) mee aan deze wedstrijd. Zij plaatsten zich voor de districtsfinale. Tyme de Bruin (De Westereen) turnt pupil niveau 18 en plaatste zich voor de districtsfinale. In de categorie pupil niveau 17 deed Joran van der Wal mee en ook hij plaatste zich voor de districtsfinale. Ilir de Graaf (Dokkum) ging in de categorie benjamin niveau 21 door naar de finale. Storm Dijkstra (Feanwâlden) behaalde een gouden medaille in de pupil niveau 19. Xander Wijbenga (Feanwâlden) turnde een nette wedstrijd en plaatste zich voor de districtsfinale.

De laatste categorie waar GVV in uitkwam was benjamin niveau 20. Melle Iedema, Jayden Pastrana Figuero en Luca Beukema deden mee in deze categorie. Luca kwam het podium op en werd tweede. Melle mocht samen met Jayden het podium betreden; zij werden tweede en derde. De districtsfinale vindt plaats op 6 april in de sporthal in Lemmer.