Verbouwing Van der Gang investering in binnenstad

DOKKUM – Met de verbouw van Van der Gang herenkleding is een grote wens voor daglicht in de winkel in vervulling gegaan. Het binnenplaatsje dat nu vanuit de winkel te zien is, is in ere hersteld. Eigenaar Jan Michiel van der Gang ziet de verbouwing als een investering in de binnenstad.

“Het gaat goed met onze winkel. We vinden het belangrijk dat succes te investeren in een aantrekkelijke binnenstad”, vertelt Jan Michiel. “Ik zie het als een rentmeesterschap. We moeten als ondernemers en bewoners met ons allen een beetje op de binnenstad passen. De hoek die we nu bij de winkel hebben getrokken, zou zijn verloederd als er niets aan was gedaan.”

De investering in de verbetering van de binnenstad viel goed samen met de wens van Van der Gang om daglicht in de winkel te krijgen. Jan Michiel: “Vanuit de winkel heb je nu een prachtig zicht op het binnenplaatsje achter de winkel. 's Zomers kunnen we deuren open gooien voor proeverijen en live cooking.”

In de winkel is met de uitbreiding meer ruimte gecreëerd voor aandacht en presentatie van verschillende merken. Jan Michiel: “Naast de vintage-stijl die we al hadden in de winkel, worden Scandinavische merken als Knowledge, Den Ham en Bertoni steeds populairder. Die hebben nu alle ruimte.” Absolute eye-catchers in de winkel zijn de verlichte letters aan de wand. “De broer van mijn opa, Willem van der Gang, maakte ze in 1948 voor het 75-jarig jubileum van de winkel. De afgelopen maanden heeft mijn oom, Wim van der Gang, ze gerestaureerd. Een opvallend stukje historie dat is teruggekeerd in de winkel, ik ben er trots op!”