Friese bedrijven flirten met mannen en vrouwen van staal

Hallum - Randstad organiseert van 11 tot en met 15 maart de ‘Week van de Metaal’ in Noord-West Friesland.

Het initiatief is bedoeld voor mensen die interesse hebben om te werken in de metaalindustrie. Drie Friese bedrijven openen hun deuren om mensen kennis te laten maken met het vak. In de regio is grote vraag naar gediplomeerde vakmensen. Toekomstige ‘mannen en vrouwen van staal’ krijgen via Randstad een opleiding en een tweejarig detacheringscontract.

Wie wil weten hoe het is om te werken in de metaal is welkom bij Meijer Metal, Oostwoud International en Oreel Hallum. Op drie verschillende dagen worden daar rondleidingen gegeven en presentaties over werken in de metaal en het aangeboden opleidingstraject. Dat de bedrijven extra vakmensen goed kunnen gebruiken, blijkt uit het grote aantal openstaande vacatures in de metaalindustrie. Alleen al in Friesland staan momenteel zo’n 2.700 vacatures open in het vakgebied, voor functies als lasser, plaatwerker en metaalbewerker machinaal.

Stephanie de Linde, hr-manager bij Oreel: “De technische sector kampt met een groeiend tekort aan vakmannen en vakvrouwen. Samen met de andere bedrijven geven we graag een inkijkje in ons vak. Alleen al bij Oreel werken we met honderd medewerkers en de modernste apparatuur, die voor 20% draait op duurzame energie. We realiseren elk onderdeel waar de klant om vraagt: van een propeller-roerwerk voor de zuivelindustrie tot een roestvrijstalen kast voor de NS.”

Wie graag een bezoek brengt aan de bedrijven Meijer Metal, Oostwoud International en Oreel Hallum, kan zich aanmelden bij Patrick Scheepstra via 06 83 14 07 12 of patrick.scheepstra@nl.randstad.com.

data en tijden

Meijer Metal, dinsdag 12 maart, 13.00 – 15.00 uur

Oreel Hallum, woensdag 13 maart, 13.00 – 15.00 uur

Oostwoud International, donderdag 14 maart, 13.00 – 15.00 uur