Thirza en Indy winnen auditieronde Saco Velt Bokaal

LEEUWARDEN - De vierde en tevens laatste auditieronde van de Saco Velt Bokaal 2019 werd donderdag 7 maart in de dansschool van Saco Velt gehouden.

Winnaars in de A-klasse werden Thirza Hoekstra en Indy Blom van basisschool Eben Haëzer uit Dokkum, het zilver ging naar Mees van Dijk en Roos van Dijk van basisschool de Vossenburcht en het brons naar Jelte Steenbeek en Jente Baarsma van basisschool de Winde uit Hardegarijp.

Kampioen in de B-klasse werden Thijs Meintsma en Silke Timmermans van alweer Eben Haëzer.

Op woensdag 5 juni is de grote finale van de Saco Velt Bokaal in de Stadsschouwburg de Harmonie, waar meer dan 1300 mensen worden verwacht. Deze Chachacha wedstrijd voor kinderen uit groep 8 is inmiddels het grootste sporttoernooi van Leeuwarden en wordt inmiddels landelijk gekopieerd. Ook dit jaar zet het team van Saco Velt zich in voor een goed doel, namelijk de landelijke stichting KIKA. Nog steeds geneest niet ieder kind van kanker want een kwart overleeft deze verschrikkelijke ziekte niet. Met een gedeelte van de kaartopbrengst en andere acties hoopt de Leeuwarder dansschool een bijdrage te kunnen leveren om het tij te keren.

De kaartverkoop start op maandag 1 april via de kassa van de Harmonie.