Hessel Nicolai judo kampioen van Nederland

Feanwâlden - Hessel Nicolai uit Feanwâlden van de Judo Kings heeft zaterdag in de koningsklasse tot 81kg het goud in de wacht gesleept in de strijd om het Nederlands Kampioenschap voor judoka's tot achttien jaar in Den Haag.

Hessel was in de eerste ronde vrijgeloot, hij won vrij gemakkelijk van Riemens uit Nijmegen in de tweede ronde. In de kwart finale stond hij tegen de sterke van Herk uit Rotterdam, deze wist Hessel slim af te troeven met een overstap en scorede hiermee ippon. In de halve finale trof Hessel Banai uit het zuiden van het land die hij tactisch uit liet judoën tot Banai opgebrand was, waarna hij het simpel in de derde minuut afsloot. De finale was tegen Hendrikse uit Leusden, gecoacht door Theo Meijer (Zelf winnaar van het brons op de Olympische Spelen), maar ook Hendrikse moest het onderspit delven.

Wesley Smid uit de Westereen, ook nog tot vijftien jaar, won twee wedstrijden, maar verloor er ook twee waardoor hij is uitgeschakeld. Yanna Yu Kleinhuis uit Grou en Rixt Geertsma uit Feanwâlden wisten 1 wedstrijd te winnen, maar niet door te breken tot de finales.