Première De Ketelmannen door jongNBE 16 maart op Festival Jong Talent

Schiermonnikoog - In opdracht van jongNBE (jong Nederlands Blazers Ensemble) heeft de 18-jarige Primo Ish-Hurwitz een nieuw werk gecomponeerd, speciaal voor Festival Jong Talent Schiermonnikoog dat komend weekend van start gaat.

Primo liet zich daarbij inspireren door de Schiermonnikoogse legende van De Ketelmannen. Het is het oude verhaal, dat aan kinderen wordt verteld, over vier mannen die in een orkaan terechtkomen. Ondanks een intensieve zoektocht zijn de mannen én de ketel (in Eilander taal: Tjattel) nooit teruggevonden.

De première van De Ketelmannen op Festival Jong Talent is zaterdag 16 maart, 20.30 uur in Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog. Zondag 10 maart was Primo Ish-Hurwitz samen met het jongNBE nog te gast bij Podium Witteman om over zijn nieuwe compositie te vertellen. Om De Ketelmannen heen maakt jongNBE op het festival een avontuurlijk programma, geïnspireerd op de stilte, de ruimte en de wilde zee die zo bij het eiland Schiermonnikoog horen.

Festival Jong Talent is het jongere broertje van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, dat jaarlijks begin oktober plaats heeft.