Elske DeWall en Femke in Kloosterkapel

SIBRANDAHÛS - - Singer-songwriter Elske DeWall, afkomstig uit Feanwâlden, geeft zondagmiddag 24 maart een concert in Kloosterkapel Sibrandahûs. Anders dan haar soloconcert in 2016 is Elske deze keer in gezelschap van haar zus Femke de Walle. De zussen brengen een uniek programma met liedjes van Elske en hun favoriete covers in een intieme setting met piano en gitaar.

De nu 33-jarige Elske en haar ruim 2,5 jaar oudere zus treden als van jongs af aan met elkaar op. Aanvankelijk als het duo FeEl. Hoewel Elske voor een professionele carrière als singer-songwriter koos, is Femke – in het dagelijks leven journalist/presentator bij Omrop Fryslân – nog steeds de meest trouwe (muzikale) steun en toeverlaat van haar zus. Met andere woorden, als Elske op het podium staat, is Femke die in de begeleidingsband speelt, meestal nooit ver weg.

Elske DeWall heeft inmiddels drie soloalbums uitgebracht. Na het debuut Balloon Over Paris (2010) volgden Brave (2012) en Velvet Soldier (2016), waarmee Elske DeWall haar naam en status als vakvrouw definitief heeft gevestigd.

Elske stond door de jaren heen met diverse grootheden zoals Jonathan Jeremiah en Lionel Richie) op het podium. In 2017 schitterde ze als Maria in The Passion. In dat jaar startte ook de succesvolle samenwerking met de zangeressen Krystle en Rachèl Louise als The BlueBirds. Het trio bracht het afgelopen jaar hun debuutalbum Sisters uit.

Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur (geen voorverkoop). Meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl