Concert strijkkwartet Regina Forte in Wetsens

WETSENS Strijkkwartet Regina Forte geeft zondag 7 april een concert in de Sint Vitus Kerk te Wetsens.

Aanvang 15.30 uur.

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. De strijkers kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten, toevallig zijn ze alle vier ook werkzaam in het onderwijs.

Viool : Ina Andela

Viool : Anna Molleman

Altviool : Inge van der Hoeven

Cello : Andrea Meijer

Inmiddels hebben ze onder meer concerten verzorgd op City Proms, in het Fries Museum, op Lauswolt, tijdens de dodenherdenking in Dokkum, ter gelegenheid van de uitreiking van de Gysbert Japicxpriis en waren ze te zien en te horen bij Noardewyn en Podium On tour.

Verder hebben zij inmiddels masterclasses gevolgd bij onder meer Johannes Leertouwer, Kees Dekker, Douw Fonda, het Ruysdael kwartet en het Bennewitz quartet.

Het repertoire bestaat uit kwartetten uit alle muzikale periodes: de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21eeeuw. Muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski, Pärt en Folkertsma, allemaal pareltjes die zij heerlijk vinden om te spelen.

Speciaal voor het concert in Wetsens staat op het programma het bekende ‘Für Elise’ van Beethoven en ‘She’ van Charles Aznavour

Voor reservering mail naar: vituskerk.wetsens@gmail.com