Oosternijkerk nu bereikbaar voor boten

Oosternijkerk - De nieuwe brug aan de Ald Tún in Oosternijkerk is zaterdag feestelijk geopend . Ondanks dat het regenachtig was, kwamen er toch veel belangstellenden langs om bij de opening aanwezig te zijn.

Klaas Jensma hield een toespraak en bedankte de sponsoren, maar ook zo’n beetje persoonlijk alle vrijwilligers. Mintsje, Peter P, Jeroen, Gerrit, Peter T., Wieger, Jacob, Christiaan, Lolke, Jelle W., Ealse, Theo, Jelmer, Jouke, Bote, Theun, Jelle H, Taede, Hendrik, Edser en Hidde v/d Wagen.

Douwe Streekstra was uitgenodigd om een woordje te doen over de opvaarten. Samen met Jan Prins uit Wierum zijn zij de drijfveer achter het project. De heren zijn al jaren bezig om de vaarten open te krijgen voor boten. Nu Oosternijkerk bevaarbaar is, komt alles weer iets dichter bij. Jan Prins vertelde enthousiast over deze missie.

Dorpelingen lagen met bootjes en kano's klaar, om als eerste onder de brug door te varen. Jongste opzichter Hidde v/d Wagen zat in de voorste boot en mocht de ballonnen en het lint kapot knippen. De achtjarige Hidde heeft geen moment gemist van de aanleg van de brug. Dat hij de aangewezen persoon was voor deze handeling was snel duidelijk. Voordat de bootjes gingen varen moest het schot dat het waterpeil regelt, weggehaald worden. Eenmaal klaar, was het tijd voor oranjekoek en koffie, want het was tenslotte een feestelijk moment.