Met benefietconcert Nacht Zonder Dak staat teller nu op €4000

Feanwâlden

Ruim 200 belangstellenden genoten vrijdagavond 16 maart in de Mienskip in Feanwâlden van het benefietconcert voor Nacht Zonder Dak.

De inkomsten van de entree en de gebruikte munten voor de genuttigde drank waren ten bate van dit doel.

 De aftrap van de avond was voor De Westereender zanger Gaatze Bosma. Uit eigen dorp kwamen de zangeressen Janneke en Lise Marije (Publieksprijs sjongfestival Liet) en Syta en Marije (Derde prijs sjongfestival Sjong). De vier zangeressen zongen samen Jonny Cashs’ Ring of Fire.


Na de verloting werd het concert vervolgd door een optreden van zangeres Elske DeWall. Gezamenlijk met de vier andere zangeressen zong zij akoestisch het uit de serie Nashville bekende covernummer Sanctuary. 
Daarna kwam afkomstig uit De Westereen volkszanger Jelle Jitse op het podium. De afsluiting van de avond was voor zanger Sander Metz. Hij is bekend van het Amelander duo Van Geef’m, maar treedt ook solo op. Het was een voor de artiesten, belangstellenden en organisatie een gezellige en succesvolle avond voor Nacht Zonder Dak.

 Nacht Zonder Dak is een goed doel, waarbij deelnemers een nacht doorbrengen in een kartonnen doos om geld op te halen voor straatkinderen in de derde wereld.

Nacht Zonder Dak Feanwâlden wordt op 26 mei in de tuin van de Hervormde Pastorie gehouden. Op dit moment zijn er al meer dan veertig deelnemers. Het streefbedrag van organisatoren Tjeerd, Klaas-Jaap, Jorrit, Alie-Marijke, Jetty en Nynke is met € 2.500 intussen al ruim gehaald. De teller staat nu op € 4.000.


Auteur

Redactie