Release op dreef op concoursen

DOKKUM

Op zaterdag 26 mei nam Majorette/Twirl vereniging Release Dokkum deel aan het concours in Emmeloord.

Voor alle deelnemers van Release was het rustig opstarten omdat iedereen pas 's middags de vloer op ging. Kirsten Wiersma bewees voor de tweede keer met promotie en goud dat ze thuis hoort in de Solo Dance Twirl Preteen Beginner. Fenne Postma liet voor de eerste keer haar show zien aan de jury in de Preteen introductie, met een mooie tweede plek werd ze geplaatst in de novice klasse.

Janet Zuidema kwam uit in de junior beginner en wist een bronzen plak te scoren met haar mooie nieuwe solo. In de Preteen Beginner wist Lisa Terharkel een prima achtste plaats te behalen, Fiona Dorenbos uitkomend in de Senior Intermediate behaalde met een vijfde plek haar eerste plaatsingspunten binnen voor de voorrondes van het NK, Marije Kok wist het goud binnen te halen en is nu tevens verzekerd van een plek in de voorrondes voor het NK.

Als enige groep van Release was vandaag het B Team die voor het eerst met hun nieuwe show uitkomend in de Small Team Dance Twirl hun kunnen aan de jury en publiek mochten laten zien, met nog drie sterke groepen in hun categorie wisten ze beslag te leggen op de zilveren beker, een prima prestatie voor deze groep enthousiaste meiden.

Op zondag in Aalsmeer werd Nancy Dootjes in de twirling 1 baton senior intermediate tiende. Nancy deed voor de eerste keer haar X-strut in de Senior Beginner en behaalde hiermee een zilveren plak binnen. In de Dance Twirl Senior Intermediate wist ze het goud te scoren en plaatsing voorrondes NK.

Emmaly Bakker werd vierde met tevens ook plaatsing voor de voorrondes.