Verborgen talenten in Grote Kerk Dokkum

Dokkum

Ook dit jaar is er weer een bijzondere tentoonstelling in de Grote of Sint Martinuskerk in Dokkum. Bekende kunstenaars lieten afgelopen jaren hun kunstwerken bewonderen. Dit jaar dacht de Grote Kerkcommissie: hebben we zelf geen kunstenaars in huis? Een uitnodiging werd verstuurd en het resultaat was, dat maar liefst twintig eigen gemeenteleden hun werk wel wilden laten zien.

Er staan, liggen en hangen nu zo’n veertig kunstwerken. Wie de kerk binnenloopt, ziet direct links de eerste fraaie quilten en schilderijen. Verderop is nog meer fraais te vinden, ook boven de ingang van het Martinushuis. Wie doorgaat richting koor, ziet nog veel meer. Textiel, schilderijen, vazen, gedichten en zelfs gitaren. Een lust voor het oog – en allemaal van verborgen talenten: daar blijken er heel wat van te zijn!

Bij de werken zijn stickertjes geplakt met een nummer en de naam van de kunstenaar. In een map op de informatietafel zijn diezelfde namen en nummers te vinden, met in een aantal gevallen een toelichting van de exposant. De toegang tot de Grote Kerk aan de Markt in Dokkum is gratis en de deuren staan tot begin september iedere woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 2 en 5 uur open. 


Auteur

Redactie