Podiumplaatsen voor Release in Den Helder

DOKKUM

zaterdag deed een groot aantal leden van de Twirlvereniging Release uit Dokkum mee aan het NBTA concours in Den Helder.

Op het onderdeel Twirling1baton senioren werd er een eerste, vierde en vijfde plek behaald door Nancy Dootjes, Marije Kok en Fiona Dorenbos. Ketsia Gruintjes werd eveneens eerste, maar dan in de preteen klasse.

In de categorie 2baton werd als intermediate Emmaly Bakker eerste. De beginnende super x strutter Nancy Dootjes behaalde zilver en plaatst zich daarmee voor de voorrondes van het NK.

In de categorie solo dancetwirl werden Kirsten Wiersma en Lisa ter Harkel vierde en vijfde als preteen. Ketsia Gruintjes behaalde goud in een klasse hoger. Janet Zuidema werd als junior vierde.

Bij de senioren werd Danique Visser twaalfde en Fleur Rosa Braaksma bezette de vijfde plaats. Bij de senior intermediate behaalde Fiona Dorenbos goud, Emmaly Bakker was goed voor de zilveren plek, Marije Kok werd vierde, Chantal belandde op de zesde plaats en Nancy Dootjes werd zevende.

Samantha Gjaltema deed mee in de advanceklasse en behaalde een gouden plaats.

De groepen van Release lieten zien dat ze het verdienen geplaatst te zijn voor de Nederlandse kampioenschappen. Het showteam, het A-team en de B-groep behaalden allemaal een gouden podiumplaats.